nytatuerad

Idag kom de nya nålarna och färgerna. Så självklart hann jag i stort sätt bara in genom dörren innan nålen satt i huden.

Visste inte riktigt vad jag skulle göra, som vanligt. Till slut så blev det nåt som liknar ett hjärta med en banderoll med lite gröna stjälkar omkring. Får se hur det blev med ifyllning när den har läkt.

Gick ganska bra idag och fick mersmak utan dess like. Blir nog nåt mer innan denna vecka är slut...

 

Skönt med kort arbetsvecka. Valborg på torsdag. Känns inte som att det är lika speciellt som när man var yngre. Då var det bara ytterligare en ursäkt för att supa. Nu försöker man ta vara på varje ledig stund man får och vila upp sig.

Ska dock sägas att jag garanterat kommer att bli full på torsdag.

 

Snart sovdags. Först barca mot chelsea.


Mind contorted.

Mätt och belåten. Mätt i alla fall. Nu orkar jag knappt röra mig. Inte för att jag har några planer på att röra mig ändå.
I morgon är det tisdag, alltså snart fredag. Eftersom det är kort vecka denna vecka. Makaroner och köttfärssås, det var det jag åt. Två portioner. Nu är det snart Sverige-Lettland på tv. Sverige vinner med 6-2. Jag borde tvätta. Men orkar inte. Kanske i morgon. Diska? Det har jag gjort idag, 60 %, sedan fick det vara nog. Det är kvavt idag, känner mig alldeles klibbig. Kall dusch senare. Nu dricks det trocadero. Har även smågodis hemma. Jag vill semester nu. Helst av allt vill jag vara ekonomisk oberoende. Jag vill ha en massa saker. Vissa saker har jag inte råd med. Vissa saker kan jag inte få, medans andra saker bara är onödiga. Ska nog kolla på American History X ikväll. Har varit sugen på mjukglass hela dagen. Har inte ätit nån glass idag. Hade tänkt att ta en promenad, men orkar verkligen inte svettas. Sista meningen i detta inlägg? Nej, den kommer nu.

Söndag

Kan väl erkänna på en gång att jag inte vann Buzz-tävlingen igår. Skyller dock på alkoholen. Hade vi däremot fått igång Hollywood quizet så hade jag garanterat vunnit.

Bakfyllan verkar ha fattat galoppen, att hålla sig undan alltså. Kanske berodde på att jag ändå kom i säng i hyfsad tid.

Måste iväg till affären, men har svårt att ta mig ur soffan. Nu skulle det vara skönt med en permobil, då kunde man rulla i lugn o ro till affären utan att behöva resa på sig.

Nej, jag är alldeles för trött och ointresserad av att skriva nåt nu, får bli en annan dag.


Tony och jag.

Hängde hos Martin några timmar igår och lirade Tony Hawk's Pro Skater 2, vilket var hur längesen som helst jag spelade.
Måste dock erkänna att spelet såg fortfarande hyfsat snyggt ut och att jag dessutom visste var vissa Hidden Tape's var. Vissa saker glömmer man inte.
Det dracks öl och hemmagjorda drinkar, sedan bjöds det på kyckling och en löjligt stor mängd med ris.

Sedan gick jag hem och väntade på att en vän skulle höra av sig, men så blev inte fallet och jag däckade i soffan strax efter kl 21.

Vilken fredagskväll va?

---

Nu har jag precis vaknat till liv och försöker lite smått känna efter hur jag mår. Jag tror att jag mår ganska bra.
Idag blir det också några öl, eller ganska många, svårt att säga... Det märker man om inte annat.
Vi ska dessutom ha Buzz-afton ikväll, det ser jag fram emot, eftersom jag med stor självsäkerhet känner på mig att jag kommer att krossa allt motstånd.

Nu ska jag duscha och äta. Hej

Innehållslöst

Fy fan vad skönt med fredag i morgon. Inte nog med det, det är även löning. Kanske man ska fira med att unna sig några kalla i den utlovade vårvärmen.
---
Idag har jag ätit pannkakor, bara så ni vet.
---
Ja, intressantare än så blir det nog inte idag.
---
Hej då.


Topp 5 skräckfilmer/rysare

Med våren så kommer även topplistor... Eller så är det bara en tillfällighet...

5. Halloween (1978)
En klassisk skräckfilm som handlar om Michael Myers. När han är 6 år så mördar han kallblodigt sin storasyster på halloween. Han hamnar inspärrad på ett psykhem, men efter 15 år, dagen innan halloween rymmer han och riktar stegen tillbaka till sin gamla hemstad och börjar döda folk...

4. The Shining (1980)

Jack Torrance är en författare som behöver lugn och ro för att skriva på sin novell. Han tar med sin fru och son till Overlook Hotel i Colorado, som är stängt över vintern. Där ska han kunna skriva i lugnan ro...
Efter ett tag så börjar en del skumma saker hända. Jack börjar känna av isoleringen och blir till slut galen. Han förvandlas från en familjefar till att jaga sin familj med yxan i högsta hugg...

3. A Nightmare on Elmstreet (1984)
Den första av typ 100 Freddy Kreugerfilmer är också den bästa. Hade filmen varit några snäpp bättre så hade den nog kunnat hamna etta...
Det som gör filmen så bra är den briljanta idéen att döda folk när de minst anar det och känner sig som mest trygga, i sömnen...
Freddy Kreuger tar sig in i ungdomarnas drömmar och dödar dem på många obehagliga sätt och det enda sättet att klara sig undan är att inte somna...

2. Motorsågsmassakern (1974)
Okej, denna film kanske inte är den bästa rent visuellt, men det är myten kring denna film som gör den bättre än vad den kanske egentligen är?
Ett gäng ungdomar åker genom ett öde Texas och får problem med bussen. Istället för den hjälp de önskar så hamnar de i klorna på en kannibalfamilj som gör allt för att dessa ungdomar inte ska komma därifrån levande.
Den här filmen är filmad på ett sätt som gör att den känns äkta och obehaglig. Förr gick det rykten om att den var baserad på verkliga händelser. De skrev även detta för att promota filmen ytterligare. Men man märker, speciellt på karaktären Leatherface att de har inspireras av galningen Ed Gein som hade en del sjuka saker för sig under 50-talet...
Denna film var också startskottet för den moralpanik som utbröt världen runt och inte minst i Sverige. Det skapades debatter om denna film om hur motbjudande den var. Den är fortfarande totalförbjuden i vissa länder.

1. Exorcisten (1973)
Kanske inte lika skrämmande nu som den var 1973, men ändå världens bästa skräckfilm.
Regan är en 12-årig flicka som blir besatt av Djävulen. Hennes mor tillkallar en präst för att driva ut demonerna ur hennes dotters kropp. Vilket är lättare sagt än gjort.
För mig så älskar jag att läsa om denna film då det finns så många otroliga historier om den. Att ett antal personer dog under inspelningen. Läsa hur tittarna reagerade första gången de såg den 1973 och vad det konservativa USA tyckte om denna film. Jag rekommenderar att man ser Director's cut verisionen då den innehåller en del nya scener som gör filmen mer rättvis och intensivare.
---
Bubblare... The Exorcist of Emily Rose, Night of the living dead, Psycho, Wolf Man, The Blair witch project och The Others.

 


Tidig kväll

Snart dags att sova lite. Jag har inte riktigt vant mig vid att börja kliva upp klockan 5 om mornarna. Var ju trots allt ca 7 månader sedan jag jobbade dag...
Så idag blir det att lägga sig i tid, med marginal, eftersom jag idag försov mig nästan två timmar. Pinsamt.
---
Hehe, kollade precis på lite wrestling på Eurosport med Hoa Hoa som kommentator. Han hade absolut ingen aning om vad han pratade om och var allmänt virrig. Undrar just om Eurosport känner sig nöjda med valet som kommentator?
---
Nej, nu blir det en dusch och sedan dags för sängen och kolla klart på UHF, som jag somnade ifrån igår på bakfyllan.

Sömndag.

Har sovit så sjukt mycket idag. Det är nu man önskar att man skulle jobba eftermiddag i morgon, för då kan man sova ut i morgon. Men icke, bakfylleångesten späds på ytterligare med vetskapen om att klockan ringer kl 05.00 i morgonbitti...
Tyckte inte att jag blev så himla full igår, men med tanke på bakfyllan idag så kanske jag blev det...
Var hos Martin och Karin och förfestade. Det var uppstyrt och trevligt. Daniel var DJ men blev alldeles för full och lämnade sin post efter några timmar.
---
Som vanligt hamnade vi på Hemmet och det var prick som alla andra kvällar. Dock ganska lite mer folk igår.
Jag avslutade kvällen med att köpa en jävla mat på sibylla och sen ta en taxi hem och åt mig till sömns.
---
Jag hade en ganska pigg period runt 17-tiden idag. Då styrde jag upp (läs: gick och köpte) lasagne och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Sedan skulle jag kolla på den kolosalt roliga filmen UHF, men somnade ifrån den efter en knapp timme. Ska kolla klart på den snart tänkte jag.
---
På fyllan igår så lät jag Ola raka en moahawkfrilla på mig. När man var full så tyckte man att den såg helt okej ut. I morse när jag vaknade och såg mig själv i spegeln så tyckte jag annorlunda...
Har försökt på egen hand att styra upp frillan, men frågan är om det blev mycket bättre? Kanske blir att man rakar av alltihopa ändå. Ganska skönt att vara rakad nu när det börjar bli varmt ute.
---
Såg en film häromdagen som hette Man in the moon, som tydligen var Reese Whiterspoons första film. Det jag reagerade på var att det var ganska många scener där hon var ganska utlämnad, lättklädd alltså, ibland mer eller mindre naken. Har för mig att hon var 15 år när denna film gjordes. Måste vara ganska jobbigt att börja sin karriär med en sån roll?
Filmen? Ja den var okej. Handlade om en tjej som blir kär i en äldre kille och bla bla bla. Det bästa med filmen var ändå att Reeses haka inte var lika stor som den är nu...

Soundtrack

Tänkte tipsa om några bra filmsoundtrack. Många gånger är det musiken som avgör om en scen i en film är genial eller genomusel. Musiken betyder mer än vad många tror, även om man inte alltid tänker på det.


O brother where art thou?

Egentligen så skulle man kunna ta vilken film som helst från 2000 eftersom det kom så himla många filmer med bra soundtrack, ta t.ex Almost Famous, High Fidelity eller Wonder boys.
Anledningen till att jag valde just denna film är, dels av personliga skäl, men också för att musiken speglar den tidsanda filmen utspelar sig i, vilken är i Mississippi i början av 1930-talet.
Alla låtar är gamla amerikanska folk, gospel, blues, country och bluegrass klassiker som de spelade in på nytt med några av dagens största countrystjärnor. Man får verkligen känslan av att låtarna har 70 år på nacken och ljudet är helt underbart.
Det är nästan musik i varje scen i denna film och varje ton, varje text passar verkligen perfekt.

---

Dazed and confused

I denna highschool film får vi följa ett gäng ungdomar under deras tid precis innan skolan slutar. För vissa är det sista året och som många andra ungdomar har de ingen aning om vad de ska göra efter skolan. För andra så är det första skolåret på Highschool slut och de funderar på vad de ska hitta på under sommarlovet.
Dazed and confused går lite i samma anda som American Graffiti (Sista natten med gänget). Det är ingen direkt handling i filmen, den är i alla fall inte i fokus, utan vi får mest bekanta oss med ett antal ungdomar och följa dem när de festar, pluggar, idrottar och funderar över livets alla mysterier... Det är nämligen musiken som står i fokus. Filmen utspelar sig under 70-talet och hur det är att växa upp, oftast konstant stenad och det är musiken som bäst speglar detta.
Klassiska band som Black Sabbath, Kiss, Deep Purple, Sweet och Alice Cooper har med låtar som verkligen fångar känslan i filmen. Även om man själv kanske inte gillar den här musiken, eller om den känns uttjatat så passar verkligen alla låtar perfekt in i denna film.

---

The royal Tenebaums

Detta är en film med mycket vemod och ångest, men också full av glädje och komik. De låtar som är med på soundtracket symboliserar dessa känslor väldigt bra och passar in i scenerna på ett galant sätt. Jämfört med de två ovan nämnda soundtracken så är denna mer varierad och innehåller olika musikstilar.
Här hittar vi allt från Nico, Ramones, Clash, Bob Dylan, Velvet Underground, Paul Simon och Elliot Smith.
Som i de flesta av Wes Andersons filmer så har musiken en väldigt stor betydelse för att berätta olika historier och känslor.

---

Lost Highway

David Lynchs sjuka och totalvridna klassiker måste vara med på en sån här lista. Här återfinns såklart Lynchs vapendragare
Angelo Badalamenti, som nästan alltid har ett finger med i hans filmer. Förstår man inte han storhet som kompositör så är det bara att lyssna på soundtracket till Twin Peaks så är man fast för alltid...
Men förutom Badalmenti så finns det en del andra artister som tillför mycket känsla i denna film. Marilyn Manson, Rammstein, Nine Inch Nails, David Bowie och framförallt Lou Reeds verision av This perfect moment.

---

Jag vet, det finns fler filmer som har bra soundtrack, men jag orkar inte skriva upp alla man gillar, utan jag tog bara de första jag kom på, som jag själv gillar.

---

För ett X antal inlägg sedan så nämnde jag Norm MacDonald och att jag skulle återkomma till honom, vilket jag givetvis glömde bort men kom ihåg nu. Han hade en egen serie för några år sen The Norm Show, som jag antar inte gick så bra, eftersom den inte finns kvar... Men jag vill minnas att jag gillade den serien.
Nu för tiden så brukar han dyka upp i några Adam Sandler filmer och göra några småroller. Men anledningen till att jag nämner denna skådis här, som faktiskt inte är en så bra skådis, utan ännu en i raden av gamla SNL medlemmar som försöker stå på egna ben, är faktiskt från hans tid i just SNL.
Nu orkar jag inte leta efter klipp på YouTube, men kolla upp Celebrity Jeopardy, som var ett underhållande inslag i SNL under 90-talet. Norm spelade alltid Burt Reynolds och var fantastisk rolig som honom.
Om ni inte hittar nåt på YouTube så finns det alltid att ladda hem Celebrity Jeopardy.

---

Idag är det lördag och det är Record store day, vilket innebär att många skivbutiker runt om i landet anordnar lite extra i deras butiker. På Najz Prajz så spelar några lokala band under dagen. Själv ska jag dit och kolla på Path of no return och sedan blir det nog ett par kalla öl. Vilket ännu en gång påminner mig om att jag måste åka till systemet.


Snabbfylla.

Klockan har ganska precis passerat halv midnatt. Jag har redan hunnit med att besöka två krogar, fylleätit och är redan hemma. Rekord? Jag tror banne mig det.
Har varit vaken sedan klockan 5 i morse och är nu så trött att inte ens skulle orka ta mig ur lägenheten även om det började brinna. Bara att hoppas på att det inte börjar brinna.
---
Nej, nu får det vara nog. Sängen nästa.

Äntligen fredag, snart måndag.

Jag gör som alla andra, kommenterar utgången av PB rättegången.
Det svenska rättssystemet är ett skämt, men det visste vi ju redan. Men att döma dem till fängelse är väl ändå att ta i?
Men detta är inte över på långa vägar. PB kommer att överklaga allt de kan. Detta är nog inte över än på flera år...
---
Idag är det fredag igen. Denna vecka har gått relativt snabbt, kan det vara för att man slapp kukmåndagen? Ja.
Denna fredagskväll får gå i ett lugnt tecken. Är helt slut efter fyra dagars hårt arbete. Skulle kunna somna rakt uppochner.
Istället tar jag mig en välkyld öl på en uteservering. Först måste jag göra mig ordning, vilket innebär att jag egentligen inte har tid att sitta här och skriva. Men jag ska bara...
---
Borde även åka till systembolaget, men orkar verkligen inte sätta mig i den fruktansvärt varma bilen och trängas med andra bilister som är på väg hem från jobbet. Eller iväg från frugan?
---
Häromdagen råkade jag ut för en olycka som slutade med att ett tryckeri blev stillastående. Alla deras pressar stoppades i nästan två timmar. På grund av mig.
Men det kunde ha gått värre. Jag kunde ha träffats av alla blixtrar och då hade det nog varit godnatt.
Jag är fruktansvärt bra på att skapa olyckor.
---
3:10 to Yuma var riktigt bra faktiskt. Jag brukar ha lite svårt för Russel Crowe och Christian Bale, men båda var riktigt bra i denna westernrulle.
Eller, jag gillar Bale som skådis, men efter det där högoktaniga raseriutbrottet som spred sig som en löpeld på internet så funderar jag på om han verkligen har alla hästa hemma...
---
Nu är det dags att bege sig ut innan solen tackar för sig idag.

Ut med det gamla, in med det nya.

En gång om året så brukar jag ha en klagomånad. Det är den perioden under året jag mår skit. Jag hatar mitt jobb, jag hatar ordet jobba. Allt går emot en (åtminstonde inbillar man sig det), allt är tråkigt, allt är piss och skit.
Just denna period höll i sig lite längre än vanligt.
Men nu tror jag bestämt att denna klagomånad är slut för i år. Nu ska jag koncentrera mig på att vara glad och att trivas med tillvaron och framförallt att inte klaga så himla mycket.

En sak till som jag ska bli bättre på är att ta tillvara på chanser som dyker upp. Bli bättre på att ta för mig av vad livet har att erbjuda...
Kan erkänna på en gång att det inte började så bra. Har mer eller mindre legat i soffan sen jag kom hem från jobbet idag. Förutom när jag gick för att köpa mig en pizza.
---
Fy fan vad skönt med fredag i morgon. Jag älskar helger.
---
Nu ska jag försöka att få nåt gjort här hemma. Men först ska jag ta mig en ciggarett och förkorta detta miserabla liv med nåt år.
Just ja, inget mer klagande...

Ett jävla klagande.

Påsken är över och de lediga dagarna gick lika snabbt som de alltid gör.
Nu är det vardag igen med allt vad det innebär...
---
Söndagen var bra, riktigt bra. Tänk om det alltid kunde vara så bra, så kul och så trevligt. Kanske är det vårsolen som lockar fram lite mer livsglädje. Måndagen bestod mest av bakfylla och skräpmat. Trevligt på sitt sätt.
Idag var det dags att jobba igen. Jag ville verkligen inte jobba idag, jag vet inte riktigt vad jag ville. Har haft en konstig känsla i magen prick hela dagen. Det var dock en ganska lugn och skön dag på jobbet.

Känns som att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst idag, men ändå inte. Det kliar i fingrarna men samtidigt vill jag bara gå och lägga mig. Semester skulle inte heller vara helt fel.
Det är så himla lätt att klaga, för det finns alltid nåt att klaga på eller nåt att beklaga sig över. Ibland är det jävligt skönt att klaga, men aldrig kul att lyssna på nån som klagar. Idag är en sån dag, att jag bara vill beklaga mig över saker. Varför vet jag inte riktigt, men ibland så känner man att man bara måste.

Nu får det vara slutklagat för idag.