Nonsens, bara nonsens...

Då är man ledig idag. Fint som snus. Men visst hade det varit trevligare om man hade varit ledig i morgon istället.
Håller på att tvättar nu, det är så fruktansvärt jävla ångestframkallande... Men det måste väl göras också antar jag...
---
Ja jävlar, nu verkar det som att det faktiskt är på gång. Att ja o brorsan ska köpa tattueringsmaskin. Är så jävla pepp på det.
---
Social distortion till West coast riot. Kan bli hur bra som helst. Biljetter släpps idag har jag för mig. Men jag avvaktar nog ett tag innan jag köper de.
---
This is the end med Victims är så jävla bra. Lyssna och njut!
---
Igår släpptes Kill Zone 2, men jar har fan inte råd att lägga ut pengar å tv-spel denna månad. Får tjacka det senare, när det förhoppningsvis har sjunkit i pris.
---
Nej, nu får fanimej tvätten vara klar så att jag kan göra annat.
---

Två filmer att se fram emot

1. Land of the Lost med Will Ferrell och Anna Freil. Biopremiär 7 augusti.

Jag tror att den här filmen kan vara väldigt underhållande. Will Ferrell är alltid rolig och Anna Freil, från Pushing Daisies är alltid sevärd...
Kolla in trailern
här.

2. The Year One med Jack Black och Michael Cera. Biopremiär 24 juli.

Kan bli hur rolig som helst. Denna film utspelar sig under, hör och häpna år 1. En del andra roliga skådisar som gör små cameos, som Paul Rudd som jag återkommer till senare.

Trailern är riktigt rolig. Kolla själv här.

---

Paul Rudd.
Han kanske inte är så jättekänd här i Sverige, men han är en riktigt rolig skådis. Kanske mest känd som Phoebes pojkvän Mike i TV-serien Vänner.
En sak som slog mig häromdagen var att han sällan har huvudroller i de filmer han är med i. Han har alltid en biroll, oftast en rolig sådan. Man kan säga att han är lite som Steve Buscemi...
Känns som att det snart är dags att ge honom en film med honom i huvudrollen. Om halvtaskiga och semi-roliga skådisar som Steve Carrell och John C. Reilly (OK, han är en bra skådis, men inte speciellt rolig.) får egna filmer så borde Rudd också få chansen snart. Han har en underbar komisk tajming.

And the Oscar goes to... Del 5

Det trodde jag faktiskt inte, att Sean Penn skulle vinna. Men han har ju näsa för att välja rätt filmer...

Genast blev det lite mer politiskt när Mr Penn klev upp på scen och höll tal.

Tycker lite synd om Rourke att han inte vann.

Nej, det är arbetsdag i morgon och det är dags att få några timmars sömn innan all hell brakes loose igen...


And the Oscar goes to... Del 4

Sopar rent var ordet. Slumdog Millionare tog även hem priset för Bästa regi.
Den vann även två musikoscars för en stund sen.

---

Nu kommer de riktigt stora kategorierna som Bästa huvdroller och bästa film och jag börjar bli riktigt jävla trött.

---

Hugh Jackman klarar sig alldeles utmärkt och han är roligare än vad jag hade trott.

Så här kommer det att gå i de tre i de tre sista kategorierna...

Bästa kvinnliga huvudroll - Kate Winslet

Bästa manliga huvudroll - Mickey Rourke

Bästa Film - Slumdog Millionare

And the Oscar goes to... Del 3

Slumdog Millionare sopar rent på galan. Vann precis sin fjärde Oscar.

And the Oscar goes to... Del 2

Synd att Orvar Säfström inte kunde utveckla sitt resonemang angående det han sa om Heath Ledger. Att han inte ens skulle ha blivit nominerad om han inte hade dött. Har karln sett filmen över huvudtaget? Men visst ökade hans chanser nämnvärt när han dog.

Nu ska Will Smith dela ut pris till Bästa specialeffekter...

...och vinnaren är Benjamin Button.

Det var filmens tredje Oscar för kvällen.



And the Oscar goes to...

Som väntat vann Heath Ledger en Oscar för Bästa manliga biroll. Priset togs emot av hans far, mor och syster. Kameramännen hade under tacktalet fullt upp med att zooma in tårögda skådespelare...

Att Wall-E vann för Bästa animerade film var väl inte heller så otippat. Konkuransen var inte direkt stenhård.

Man on wire vann precis för bästa dokumentär. Kolla in den om ni inte har sett den. Den handlar om Philippe Petit som för många år sen balanserade på lina mellan World trade center byggnaderna


Dags för röda mattan

Ikväll, eller rättare sagt inatt så är det återigen dags för Oscarsgalan. Kanal 9 börjar sina sändningar vid midnatt. Men då är det bara från röda mattan. Själva prisutdelningen börjar inte förens vi 2.30 i natt. Blir nog att sova några timmar innan spektaklet börjar.
Har faktiskt inte sett så många av årets nominerade filmer. Dels på grund av att nästan ingen av filmerna känns riktigt bra.
Däremot så känns det nästan givet att Heath Ledger får en Oscar för bästa manliga biroll. Även Mickey Rourke ligger bra till.
Skulle vara kul om Robert Downey Jr. vinner, men som sagt, den går nog till the Joker...
---
Det har varit en hård helg med stora mängder alkohol. Idag mår man som man förtjänar.
---
Det var ett bra rep igår, vi spelade in två nya låtar som verkar jävligt lovande.

Poetry in motion - Ola tar hjälp av flaskan för att få klart texten.

Nej, nu ska jag lägga mig och läsa senaste numret av Allt om film, sen blir det nog en tupplur...

Flummig Joaquin

Igår på TV400 sändes avsnittet av David Letterman när han intervjuar Jaquin Phoenix, eller rättare sagt försöker att intervjua honom. Kolla själv...
http://www.youtube.com/watch?v=iDZl22QUl20&feature=related

Hade läst en del om denna intervju men tog nästan för givet att media hade förstorat upp denna händelse, men så var inte fallet denna gång. Phoenix betedde sig jävligt skumt och de få gånger han svarade på/uppfattade frågorna så svarade han kort och gott ja eller nej.
Gillar skarpt Lettermans avslutning när han säger I'm sorry you couldn't be here tonight.

Själv säger Phoenix att han aldrig mer ska skådespela igen och enbart koncentrera sig på musiken. Medans andra rykten säger att detta bara är en bluff. Rykten går och att Casey Affleck håller på att gör en dokumenär om Phoenix.
Hur som haver, synd att han drar sig undan skådespeleriet. Han är en grym skådespelare.
Klockren som Johnny Cash i Walk the line, underbart motbjudande i Gladiator, irriterande tonåring i Parenthood och förbannad i U-turn.
---
Just ja, kollade på Blåsningen häromdagen. Riktigt bra film (vann 7 Oscars). Jag gillar gamla filmer med Paul Newman, han var en riktig cool skådis. Däremot så har jag en hatkärlek till Robert Redford. Jag gillar honom i sina gamla filmer, men hatar däremot nästan allt han har gjort de senaste 15 åren.
När han var ung, eller mellan 20-30 ungefär så påminner han väldigt mycket om Brad Pitt, inte bara utseendemäsigt, utan även som skådis. Men när jag kollar på hans senare filmer så får jag känslan av att han är ganska självgod och castar sig själv som hjälten/tuffingen i sina filmer. Sen är det ganska störande att han inte verkar acceptera att han blir gammal, utan måste hålla på att operera sig hela tiden. Men men, det är vad jag tycker.
---

Michael Keaton vs. Christian Bale

Vem är bäst? Michael Keaton eller Christian Bale? En smaksak? Svårt att avgöra då Batman filmerna skiljer sig så himla mycket från varandra. Personligen så tycker jag att Keaton är riktigt bra i Tim Burtons första Batman film. Burtons verisioner har lite mer humor än de två senaste filmerna.
Man kan säga så här. Keaton skulle inte passa i de nya filmerna och Bale skulle inte ha passat i de två filmerna som Burton regisserade.
Christian Bale passar svinbra som Bruce Wayne/Batman i de nya, eftersom de är mörkare och våldsammare.

Förutom rollen som Batman så kan jag bara komma på två filmer till som jag gillar Keaton i. Det är Beetle Juice (Ja, det ska faktiskt vara en särskrivning där.) och Multiplicity från 1996. Såg den på SVT i fredags, för första gången på flera år. Filmen i sig är okej, det handlar om en man som inte riktigt har tid med att hinna med allt som behövs göras. Så han klonar sig själv.
I filmen så får man ett smakprov av att han klarar av både komedi och drama.

Men jag tycker ändå att hans bästa roll är som Beetle Juice i filmen med samma titel. Han är extremt motbjudande och rolig. Effekterna i filmen har några år på nacken, men har man bara sin fantasi intakt och kan leva sig med i filmer så spelar det ingen roll.
---
Kollade på Cactus Jack, eller the Villain som den egentligen heter. Det var flera år sen jag såg den. Dock lika rolig som när jag såg den för första gången för ca 15 år sen.
Filmen är en av Arnold Schwarzeneggers första filmer och en av hans bästa. Kan inte riktigt avgöra om han spelar bra eller om han är lite smått efterbliven...
Kirk Douglas som Cactus Jack är riktigt rolig. Alltid kul när stora skådisar gör B-filmer.
Inte sett denna kultrulle så tycker jag att du ska leta rätt på den.
---
Idag köpte jag Blåsningen med Robert Redford och Paul Newman, den blir det att se i afton.
---

Fredagen den 13:e

Ja, idag är det fredagen den 13:e. Många gånger har jag hävdat att denna dag är min lyckodag, eftersom jag är född den trettonde. Löjligt, jag vet. Kan dock inte minnas att jag har varit speciellt lyckosam på denna dag tidigare.
Idag  har den nya Fredagen den 13:e filmen premiär. Har en känsla av att den är ganska kass. Men man vet ju aldrig. Får väl tanka hem den nån dag och se...
---
Blev grymt sur igår över att det inte blev nåt rep, så jag åkte hem och tröståt en massa tacos. Jävlar vad gott det var.
---
Jag önskar att Chevy Chase var 30 år igen och kunde släppa en massa roliga filmer som jag kan avnjuta denna fredag. Jag behöver en riktigt rolig komedi för att komma igång idag känner jag.
Idag önskar jag att jag aldrig hade sett någon utav dessa filmer. För då kunde jag kolla på dem för första gången och skratta väldigt mycket.

Caddychack (Tom i bollen)
Rolig film med Chase, Bill Murray och Rodney Dangerfield.
Noterbart är att Chase och Murray inte har mer än en scen tillsammans i hela filmen. Eller om det var ingen scen alls?

Ett päron till farsa
Den första filmen, när de ska åka till Walley world. Chase i högform.

Fletch + Fletch Lives
Gillar dessa filmer skarpt. Hm, nu blev jag sugen på att kolla på Fletch.... Hörs.

Nyhetstorka?

Måste inleda detta inlägg med att klaga lite. Som vanligt så började jag dagen med att läsa lite på aftonbladet.se och expressen.se. Många gånger är det bara en massa skitartiklar som egentligen inte förtjänar att publiceras. Ibland kan det stå något intressant, men bara ibland.
Tillbaka till klagandet... Idag så måste väl ändå expressen.se slagit rekord i mest ointressanta artikel.
http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen/1.1456479/kikkis-svara-tid-har-aldrig-varit-sa-sjuk
Läs själva och avgör om detta verkligen är en nyhet värdig att publicera? Herregud, finns det verkligen inget annat att skriva om, eller har fettot själv kontaktat och betalt dem för att få vara med i tidningen?
---
I fredags blev det en spritfylla. De är aldrig bra. Minnet av den kvällen är som bortblåst och igår mådde jag så dåligt som man bara kan göra efter en spritfylla.
---
Kollade på Superbad igår. Den är riktigt bra. Jag gillar han tjocka killen. Han kan nog komma att göra många roliga filmer framöver.
---
Texten till NOFX Leaving Jesusland är riktigt rolig.

I hate to generalize, but have you seen the thighs, most haven't seen their genitalia in a while
---
Kolla upp bandet Stick & brinn på Myspace. Riktigt jävla bra svensk punk.
---
I morgon är det måndag, igen. Då vankas det ett tolvtimmarspass. Det ser jag verkligen inte fram emot.
---
Var det verkligen nödvändigt med all denna snö? Nej. Snö och vinter är avskyvärt.
---
Soffhäng.

Film, film och film

Häromnatten såg jag Street Kings med Keanu Reeves. Filmen i sig var väl helt okej, men som vanligt blir jag lika förbannad över Mr Reeves skådespelar insatser. Helt sjukt att han fortsätter att få en massa roller i Hollywood. Enligt min mening så kan de lika gärna använda sig av en träbit, måla dit ett clownansikte och kasta in framför kameran.
En av de få filmer där han faktiskt använder sig av ansiktsuttryck är i Bill & Ted's galna resa (Som han förövrigt skäms över).
Just ja, han är även helt okej i Parenthood (Föräldrarskap), men sen växte han upp och blev lika stel och tråkig som man förväntar sig av folk som växer upp och blir vuxna.
---
Kollade även på Disney's nya animerade film Bolt. Kan inte påstå att jag direkt hade några förväntningar angående den filmen. Och tur var väl det...
Filmen handlar om Bolt, en hund som är med i en TV-serie där han har superkrafter (däribland Superbark - Han kan skälla så högt att skallet omförvandlas till en tryckvåg). En dag så rymmer han från inspelningen och tar sig ut i den verkliga världen, med tron att han fortfarande har superkrafter. Snart så märker han att han bara är en vanlig dum jycke och får anpassa sig efter det.

Nej, filmen var ingen höjdare. Visst, animationerna är bra, men manuset har sina brister. Dock så tycker jag faktiskt att Travolta passar som rösten till hunden.
---
Här kommer en topp 5-lista med Bill Murray filmer

1. Måndag hela veckan.
En riktigt bra och genial komedi om en man som vaknar upp och återupplever samma dag om och om igen. Murray är helt underbar i titelrollen som en bitter och bitsk TV-reporter.

2. What about bob?
Murray spelar en psyksjuk patient som inte kan släppa taget om sin psykolog (Richard Dreyfuss). När Dreyfuss åker på semester till sin villa på landet så följer Murray efter och blir snart populär hos de övriga familjemedlemmarna. Underskattad Murrayfilm som tillhör de bättre han gjort.

3. Broken Flowers
Han är äldre, men fortfarande riktigt rolig. Inte på samma sätt, utan mer på ett lugnare, sorgset sätt...
Han spelar en ensam man som lever ett ganska så innehållslöst liv som plötsligt får en vändning då han får ett brev där det står att han har en son som letar efter honom.

4. Ghostbusters
Bästa karaktären i hela spökligan.

5. Stripes
Stripes, eller Lumparpolare som den heter på svenska handlar om två killar som tar värvning i armén för att komma i form och lite för skojs skull. Trubbel väntar dem när de blir skickade till gamla Tjeckoslovakien...
---
Nu ska jag städa lite och kollade vidare på sista säsongen av Vänner.