Fredagskväll

Fredagskväll. Har precis börjat kolla på Welcome to the jungle med the Rock. Det säger en hel del om hur kul jag har det.
Känner mig väldigt hängig och trött. Plus att jag har huvudvärk. Ingen bra kombination.
---
I slutet av juni ska vi spela i Uppsala. Det ska bli rikitgt roligt. Skönt att spela utanför örebro och inför ny publik.
Det kommer dock att bli en annorlunda banduppsättning. Daniel tar över gitarren medans Martin får hoppa in på trummor, eftersom Billy inte kan närvara.
Ska försöka att hinna med att fixa i ordning demon och lite t-shirts till dess. Kommer bli stressigt eftersom jag har en tendens att skjuta upp saker hela tiden.
---
Welcome to the jungle verkar inte så jävla bra faktiskt. Får nog bli att gräva fram en annan film istället. Det här funkar inte, det är ju för fan fredagskväll!

Trött!!!

Ja det är jag. Sjukt trött. Men så har man varit vaken sen klockan fem i morse.
Har mer eller mindre suttit framför datorn sen klockan ett. Försöker att få ihop nåt slags omslag till vår demo. Hur jag än vrider och vänder på det så blir jag aldrig nöjd. Till slut så gav jag fan i att tänka så mycket och gjorde ett omslag som var ganska simpelt. Känns som att det får bli det omslaget. Men mycket beror på om det ska vara färg eller enbart svartvitt. Just nu orkar ja inte tänka mer på det för idag.

Jag har även ringt runt till en massa olika tryckerier för att kolla upp vad det kostar att trycka upp T-shirts. Även på den fronten tror jag mig ha hittat nåt som passar.
Nu gäller det bara, snabbt som fan, att fixa fram ett lämpligt tryck. Helst innan denna vecka är slut.

Nej, nu ska jag lägga mig och sova några timmar innan nattens batalj drar igång mellan hurricanes och penguins.
Tror att Malkin & C:o säkrar finalplatsen i natt.

Tattoos

Ja då har man gått och fått ryggskott. Jävlar vad gammal man börjar bli...
Var tvungen att bedöva smärtan på nåt sätt igår, eftersom tabletterna inte gjorde sitt jobb. Så jag tog fram tatueringsmaskinen och börjde köra. Skönt att koncentrera smärtan till ett annat område...
Den första tatueringen var en cover-up på den jag gjorde senast. En döskalle som kan bli helt ok. Den andra blev en ros på underarmen, den kanske också kan bli okej. Det märker man när man är klar och har färglagt skiten.
---
Måste äta lite mat snart känner jag. Har inte ätit sen lunchen på jobbet igår, alltså över 24 timmar sen... Idiotiskt.

Nej nu vill jag inte skriva mer. Matdags.

V

Läste precis att TV6 ska börja visa den gamla kultserien V snart. 2-3 juni tror jag att första avsnittet skulle visas. Detta kan vara en av de bästa serier som gjorts, åtminstonde i genren sci-fi...
Har denna serie på dvd och har kollat på den åtskilliga gånger, men kommer nog att titta även när den visas på TV.
De håller även på att spela in en ny verision av denna serie. Finns några teaser trailers på nätet och det verkar faktiskt lovande.
---
Uh, jobbdags i morgon, känns tungt, men ändå rätt skönt. Synd bara att Penguins - Hurricanes spelar i natt, hade gärnat vilja se den. Men men, inte mycket att göra åt.
---
Dags att fixa matlåda och kolla genom TV-tablån för att se om det är nåt spännande att somna till...

Kom inte på nån bra rubrik.

Har varit i Kumla den här veckan för att lägga till bokstaven B på mitt truckkort. Lätt som en plätt. Eftersom jag var den ende som, verkade det som, hade sett en truck innan så blev man lite särbehandlad och gjorde lite som man ville. Alla rätt på provet också, vilket i och för sig inte är så mycket att skryta om då de flesta frågor har ganska självklara svar.
Vet inte om jag är så pepp på att köra truck egentligen, med tanke på att jag har en rygg som en 134-åring... Men det är väl alltid bra att utöka sina kunskaper och möjligheter till att få jobba.
---
Nu är det Shrek den tredje på Canal +, har sett den förut, men minns inte om jag gillade den eller inte. Vet heller inte om jag orkar kolla klart på den, då jag känner mig lite rastlös. Vilket är ganska ovanligt.
Funderar på om man ska vila en stund så att man orkar vara uppe och kolla på matchen i natt.
---
Gjorde en ny tatuering i söndags. Målade upp med bläckpennan och gasade... Blev en egenkomponerad blomma på högerarmen, tror den blev helt okej. Får se när den har läkt.
Hehe, gjorde även en annan tatuering på höger handled för ett tag sen. Det blev inte helt okej... Men fuck it, så kan det gå ibland. Har dock ritat upp en cover-up tatuering som ska dölja den gamla, men det får också bli när allt är läkt och sårskorporna är borta...
---

Fanboys

Har precis kollat klart på filmen Fanboys, eftersom jag somnade ifrån den igår...
Den handlar om fem kompisar, tillika Star Wars fans, som bestämmer sig för att åka genom hela USA för att bryta sig in på Skywalker Ranch för att stjäla en kopia av Star Wars - Episode 1 så att de kan se den före alla andra. På vägen dit så hamnar de bland annat i slagsmål med några Trekkis, Star Trek fans vill säga.
Filmen innehåller de flesta saker som en tonårs-roadmovie-film brukar göra och det enda undantaget är egentligen att det är fokus på just Star Wars. Vilket inte alls är dumt.
Seth Rogen gör några småroliga roller, speciellt den som ledaren för the Trekkies...
---
Är helt jävla slut efter en dag på jobbet. En arbetsdag som aldrig tycktes ta slut. Sen blev man genast lite tröttare efter att ha druckit några öl. Funderar seriöst på att sova en stund, för i natt smäller det. Det är den sjunde och avgörande matchen mellan Washington - Pittsburgh. Den ska jag inte missa. Blir det förlängning så får ja helt enkelt sjukanmäla mig....
---
Kanske är det jag som inbillar mig, men det känns som att den där förbannade influensan aldrig riktigt vill ge sig. Inte den nya trendiga svininfluensan, utan den traditionella.
---
Är sjukt sugen på att tatuera mig nu, men tar det nog till helgen. Kan vara bra att tänka ut ett motiv som man verkligen vill ha...
---
Dags att vila, sen till affären och handla matchgodis.


Ta chansen!

Undrar just hur många procent av jordens befolkning som verkligen lever det liv de en gång drömde om när de var unga, naiva och fulla av livsglädje? Jag ska inte ens försöka mig på att räkna ut detta. Men jag är säker på att det inte många...
Alla har vi våra olika drömmar om hur livet skulle se ut när man blev vuxen. Jag ville bli skådespelare eller fotbollsproffs när jag var yngre. Latheten gjorde att jag aldrig gjorde nåt åt skådespeleriet och ett skadat knä (och spriten) satte krokben för min fotbollskarriär. Talang? Jaha, behöver man det också?
Att jobba har aldrig legat mig varmt om hjärtat men tyvärr så är det en ganska stor del av vuxenlivet. Kan man inte få pengar på annat sätt så är man tvungen till att jobba. När man var liten så fattade man inte pengarnas värde. Fick man en tia i veckopeng så var man pojken med guldbyxorna i sju dagar...
Med vuxenlivet så kom även utgifter och ansvar. Ansvar har aldrig varit min grej, även om jag oftast tar stort ansvar för saker som jag invovlerar mig i. Inte för att jag tycker om det, utan mer för att jag känner mig tvungen.
Men att klaga alltför mycket på utgifter är dumt. Gränsen för sina utgifter sätter man själv. Man behöver inte ha 100 kanaler hemma på TV:n, även om det är underhållande och utökar alternativen en regnig måndagskväll efter jobbet. Man behöver inte ha det snabbaste internet. Man behöver inte ha internet alls. Det finns datorer att låna på biblioteket... Bilen? Den behövs absolut inte, det finns bra kollektivtrafik att utnyttja. Även om den i min mening borde vara gratis. Men det är skönt att ha bil, det inger en viss känsla av frihet. Man behöver inte köpa de dyraste sakerna, de populäraste märkena eller den senaste tekniken. Varför gör vi då det? Jag kan bara tala för mig själv. När man väl får pengar är det alltid kul att spendera dem. Det gäller att passa på att köpa det man vill ha när man väl har råd.
Men samtidigt, det är absolut inte nödvändigt. Man skulle kunna spara undan så himla mycket pengar om man bara valde att leva lite enklare. Jag önskar att jag hade sparat undan mer pengar än vad man hitills har gjort. Helst av allt så skulle jag vilja ha så pass mycket pengar att jag slapp arbeta, lämna detta land för varmare breddgrader för ett lugnare liv utan stress, press och prestationsångest.
Tänk att bo i en bungalow på någon strand, vakna av havets vågor och börja dagen med att lägga sig i hängmattan med en bra bok i nävarna... Strunta i vad klockan är och bara njuta av livet.
Egentligen handlar det bara om att ta tag i sina drömmar och förverkliga dem. Varför gör inte folk det då? Många blir, även jag själv, bekväma av sig och lindar in sig i en falsk trygghet. Har man ett jobb där man varje månad får en viss summa pengar och lever ganska bra på det så blir man bekväm och nöjer sig med det livet. Man vågar inte riktigt släppa taget om denna trygghet som pengar tycks ge.
Undrar just hur många procent av jordens befolkning som tänker tillbaka på sina liv och ångrar att de aldrig tog chansen...

Järven

Har nyss kommit hem från bion efter att ha sett Wolverine. Den var riktigt bra måste jag säga. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Wolverine är bland de tuffaste superhjältarna som finns. Arga superhjältar är min kopp med te...
Blev pepp på mer Marvel, så ikväll blir det att kolla på X-men 2 & 3, om jag lyckas hålla mig vaken vill säga...
---
Nu ska jag dock lägga mig framför tvn och kolla på Söndagsparty och äta lite hallonpaj.

Tough fucking shit.

Uhh, alldeles för många cigaretter igår märker jag. Halsen känns som ett rivjärn som någon satt eld på. Men va fan, det är tufft att röka.
Meltallsvenskan var en succé! Hoppas att detta fenomen förblir ett årligt spektakel. Örebro lyckades ta hem bucklan men det var ändå Bullet som stod för underhållningen med sin taktiklösa men ack så fantasifulla fotbollsspel. Om man nu kan kalla det för fotboll?
---
Kan inte riktigt avgöra om jag är jävligt bakis eller bara jävligt trött. Snubblade in genom dörren vid kl 4 i morse och kunde inte sova. Vet inte hur många timmars sömn jag lyckades få till slut, 4-5? Blir nog att ta en eftemiddagslur senare idag.
---
Nej nu ska jag leta rätt på en film att titta på.

Långsamt framåt.

Försöker att hålla mig vaken för att kolla på Penguins - Capitals som börjar klockan ett. En knapp timme kvar med andra ord. Vet bara inte vad jag ska fördriva tiden med fram till dess...
Kollar på tredje avsnittet av Reaper nu. Underhållande serie.

Efter många om och men så kollade jag till slut på The day the earth stood still. Redan när den filmen kom så hade jag bestämt mig för att den skulle vara dålig. Mycket på grund utav att Keanu Reeves är med. Men jag måste faktiskt erkänna att den var bättre än vad jag hade förväntat mig. Sen att Jennifer Connelly är med gör inte filmen sämre...
Reeves passar faktiskt ganska bra i rollen som utomgjording. Ganska stel och monotom, precis som i alla andra filmer han är med i.
Det enda som stör mig är slutet. Inte för att det är dåligt utan för att det kommer lite väl snabbt. De borde ha kunnat dragit ut på det i några minuter till. Tycker jag.
---
Imorgon ska jag nog bli full. Känns som att det var längesen. Två veckor. En definitionsfråga.
---
Nu går tiden långsamt. Önskar att jag hade godis hemma.
Ska nog ta och kolla på ett till avsnitt av Reaper. Ja så får det bli.

Nytatuerad

Har så förbannat ont i låret, har suttit med nålen inborrad i benet i nästan två timmar. Men men, vill man vara fin så får man lida pin.
Täckte över mitt träd och gravsten som var bland de första jag gjorde. Täckte över gravstenen med ett spökhus, eller ett hus ialla fall och trädet byggde jag ut så det blev större. Allt är svart som döden.
Får se hur det ser ut när det har läkt...

Nu blir det sverige-kanada och kexchoklad. Några öl slinker nog också ner...

Update.

Man ska passa sig för vad man önskar sig. I morgon är det jobb igen. Bara att ställa klockan på 5.00 och gå och lägga sig i tid ikväll.
---
På lördag är det Metallsvenskan, det ska bli intressant att se hårdrockare utöva idrott. Sedan får man hoppas på att det blir riktigt bra väder så att man kan sitta ute och öla hela dagen. Men sån tur har man väl inte?
---
Hittade en baseballhandske på Hobbex, men jag har ett dilemma. De flesta handskar som finns är för vänsterhanden, vilket är helt ok då jag fångar med vänsterhanden. Kruxet är att jag även kastar med vänstern... Det skulle alltså betyda att jag är tvungen att ta av mig handsken varje gång ja ska kasta och ta på mig den varje gång jag ska ta emot en boll. Får leta efter en högerhandske, eller lära mig att kasta med höger.
---
Hm håller på att uppdaterar mobilen nu, men det ser lite oroväckande ut. Verkar inte hända... Nu jäklar hände det nåt.
Innan man gjorde uppdateringen så stod det klart och tydligt att allt som fanns på minneskortet och simkortet inte skulle försvinna, jo tjena...
Bara att kopiera över alla kontakter igen.
---
Snart dags för Sverige - Tjeckien. En knapp timme kvar. Ska leta rätt på lite kläder och bege mig till kiosken och handla lite choklad tror ja. Måste även handla mat till jobbet i morgon, för att ställa sig vid spisen ikväll kommer inte på fråga. Vilket det i och för sig aldrig gör. Tror att jag har lagat mat hemma 2 gånger under de senaste 8 månaderna...

Skepp o'hoj!

Översättningar

Förr i tiden så översatte vi svenskar varje utländsk filmtitel som råkade komma i vår väg. Vissa översättningar blev faktiskt bra, men majoriteten är så dåliga att man undrar vad de tänkte på. Det värsta är ändå när de tar en t.ex engelsk filmtitel och ändrar den till... en annan engelsk titel.
Här kommer en lista med några mindre bra översättningar...

Batman - Läderlappen
Erkänn, Läderlappen låter inte lika respektingivande som Batman? Som tur är så låter de honom heta Batman nu.

Superman - Stålmannen
Okej, denna översättning funkar ganska bra, men Superman ska heta Superman!

Teaching Mrs Tingle - Killing Mrs Tingle
Vad är det för vits med att bya ut teaching mot killing?

Impostor - Enemy of the Earth
Ehh...?

I come in peace - Dark Angel
En gammal Dolph Lundgren klassiker...

Swingers - Du, var är brudarna?
Detta måste vara en av de sämsta översättningarna någonsin. Eller, det är inte ens en översättning, utan någon som idiot som fått fria händer... Inte undra på att denna film gick så dåligt i Sverige. En riktigt bra film faktiskt.

Denna hör också till en av de sämsta...

The world's fastest indian - Citronträd och motorolja
Snälla, sluta hitta på egna, dumma och idiotiska titlar!

Minns ni Roadkill med Steve Zahn? Originaltiteln till den filmen är Joy Ride.

Amityville Horror -  Huset som gud glömde
Konstig översättning, men denna titel har ändå gått och blivit lite av en kult så den är ändå ursäktad.

Problem Child - Satungen

Den onda dockan - Child's play
Den här svenska titeln funkar också ganska bra.

The whole nine yards - Oss torpeder emellan
Kan förstå att det inte gick att översätta denna titel rakt av, då The whole nine yards är ett slanguttryck, som ungefär betyder att man ska gå hela vägen.

Tenacious D in: The Pick of Destiny - Tenacious D - världens bästa rockband
Hoppas de slutar att översätta filmer snart...

Sedan har vi de gamla klassikerna som Mel Brooks filmer som alla börjar med Det våras för... Men de här titlarna funkar alldeles utmärkt. Om jag inte minns helt fel så var det väl tack vare, lite i alla fall, pga dessa svenska titlar som de här filmerna blev så uppmärksammade.

Tjejen som... Ja, så börjar de flesta filmer med Goldie Hawn här i Sverige.

Whoopi Goldberg har även hon drabbats av detta då många av hennes filmer i detta avlånga land börjar med En värsting till...

Måste bara avsluta detta inlägg med att fråga hur Kathleen Turner kunde bli så himla ful och obehaglig på gamla dagar? Hon var ju sjukt snygg när hon var yngre. Lider med henne...


Reaper

Var lite uttråkad häromdagen så jag laddade hem en serie som heter Reaper. Har nu sett de två första avsnitten och serien verkar lovande. Det handlar om en kille vars själ ägs av djävulen och därför måste han också jobba åt djävulen. Jobbet går ut på att driva in onda själar som har rymt från helvetet. Till sin hjälp har han två mindre begåvade vänner. Serien har några år på nacken och har säkert gått på svensk TV förut. Men att följa en serie när den går på TV har jag lite svårt för. Bättre när man kan välja själv när man ska kolla istället för att anpassa sig efter TV-tablån.
---
Kan tänka mig att det kommer pratas länge om matchen mellan Barcelona och Chelsea. Både spelare, ledare och domare gör misstag, vi är ju trots allt bara människor. Men att som domare i en Champions League-semifinal missa 3-4, om inte fler?, straffsituationer håller inte. För min del känns det lite skitsamma, bara skönt att Chelsea inte tog sig till final, men alltid tråkigt när domaren får avgöra...

Penguins lyckades till slut vinna mot Capitals och det var förbannat viktigt. Hade de förlorat inatt så hade det varit godnatt...
Kan bara hoppas att denna serie går till en sjunde och avgörande match.

Ikväll spelar Sverige kvartsfinal mot Tjeckien och det kommer tyvärr sluta med förlust för Sverige och respass ut ur detta VM.
Vi har helt enkelt för dåliga målvakter, backar som inte har kommit upp i normal nivå och forwards som inte listat ut hur man gör mål. Mot ett lag som Tjeckien är det lika med förlust. 6-2 till Tjeckien?
---
Nog med sport.
Idag är man ledig från jobbet. Skönt, väldigt skönt, fast det kanske inte är så bra i längden att det är så lite att göra. Får hoppas att det blir lite mer att göra snart...

Vi är på jakt efter en baseball-handske, någon som vet var man kan köpa en sådan?
Okej, nu är det nog med sport.
---
Borde diska men ska nog skjuta upp det ett tag till.
Men äta, det måste jag göra, min mage har börjat prata.
Frukostdags sedan blir det nog en promenad upp på stan för att se om ja hittar nåt onödigt att köpa.

Yes.

Idag blev det en kort arbetsdag, det tackar man för. I morgon är man ledig, det tackar och bockar man för.

Arsenal - Manchester United på TV nu, det blir respass för the gunners.

Har precis kollat klart på nya Futurama-filmen, The wild green yonder. Den var väl sisådär... Tycker att de borde gå tillbaka och göra serie av Futurama igen. De långfilmer de har släppt sedan serien lades ner har väl inte varit så jävla bra va?

Fan vad svårt det är att komma på ett bra omslag till skivan. Man blir aldrig nöjd med vad man kommer på.
Ska göra ett nytt försök under kvällen/natten.

Nya Simpsons Vs. Nya Family guy vinner Peter Griffin med familj på knock out.

Fish med Daniel Johnston är en ruskigt bra låt.

I morgon ska jag nog tatuera mig lite. Är sugen att göra nåt på armen, men vet inte riktigt vad. Förslag?

Är sugen på en riktigt jävla bra komedi. Var ett tag sedan man såg en film i klass med Anchorman eller Old School.

Skönt att vara ledig i morgon, då kan jag vara vaken sent. Bara för att.

Nu blir det tunnbrödsrulle med makrill.

Back from the Cave

Ja, då har vi varit i Fagersta i helgen och spelat in 6 låtar. Gick förvånadsvärt smidigt. Detta var en ganska intressant upplevelse då det var första gången jag var i en studio.
Ibland kunde jag tycka att det var lite väl petigt, vi spelar trots allt punk... Men samtidigt så har vi ändå betalt några tusen för dessa få timmar i studion och då ska man väl ändå försöka att få allt så bra som möjligt.

Satt uppe halva natten och försökte komma på idéer till omslaget. Det är svårt, dels för att jag var helt slut igår när vi kom hem och dels för att inspiriationen kommer inte lika lätt som den gjorde när man var yngre. Men samtidigt är väl detta inget man löser och fixar över en natt?
Jag verkar i alla fall ha hittat ett hyfsat program som jag kan använda mig av. Nu gäller det bara att komma på hur framsida/baksida ska se ut, typsnitt på text och övrig layout. Ska bli hur kul som helst, bara man kommer på nåt bra som man kan jobba vidare på...

Tog ledigt idag från jobbet, känner att det var nödvändigt. Så idag ska jag försöka att hinna med så mycket som möjligt.
---
Vi avrundade lördagskvällen med lite rundpingis. Fy fan vad roligt det var. Nästan så att man måste åka och köpa ett pingisbord, eller stjäla, spelar egentligen ingen roll. Moral är inte så noga.

Frukostdags.

Valborg sucks

Då var valborg avklarad för denna gång. Känns som att det blir mindre intressant för varje år som går. Var hos Gurra o grillade och drack alkohol. Trevligt, men jag var så sinnessjukt trött att jag knappt orkade vara social. Gjorde en klassiker, somnade i soffan och vaknade kl 4 i morse för att sedan krypa till sängen.

---

Idag blir det en lugn dag och afton. I morgon bär det av till Fagersta för att sitta i studion resten av helgen. Det ska bli kul men visst hade det varit trevligt att vara hemma och supa också.

Känns som att inspelningen kan gå hur som helst, vi har inte repat sedan sista spelningen. Kanske borde göra det idag?

---

Är sjukt sugen på kexchoklad.

---

Börjar även bli hungrig. Blir väl att äta ute som vanligt. Måste verkligen bli bättre på att laga mat hemma, skulle kunna spara en förmögenhet varje månade genom att göra det. Men är man lat så är man...

---

Idag har Wolverine premiär, är lite sugen på att gå att se den. Men kan tänka mig att det är svårt att hitta nån att gå med, då det är fredag och då kommer givetvis fyllan i första hand...

---

Dusch och tandborstning nu.