Gran Torino


GRAN TORINO

Jag kollade på Clint Eastwoods senaste film, Gran Torino igår. Den var riktigt bra må jag säga. Blev lite förvånad att han inte blev nominerad till bästa huvudroll.
Först måste jag ändå erkänna att jag inte alltid har varit ett stort Clintan fantast. Det är egentligen först när han satte sig bakom kameran som jag verkligen förstått hur bra han är. Bara att kolla på filmer som Million Dollar Baby och Mystic River, två riktigt bra, men totalt olika filmer. Ett tecken på att han behärskar det här med att regissera.

Gran Torino handlar om en gammal vietnamveteran som bor nånstans i utkanten av Detroit. Innan han gick i pension så jobbade han 50 år på Fordfabriken. Hans fru har nyligen gått bort och han lever ensam kvar i deras hus. Hans relation till sina barn är allt annat än bra. Han är sur för det mesta och bitter över att det är så mycket invandrare som har flyttat in i hans område.
En dag så flyttar en vietnamesisk familj in i huset bredvid. Filmen börjar ta fart när han efter ett tag får kontakt med grannflickan, som han börjar bli bra vän med. Sedan rullar det och filmen blir aldrig tråkig. Slutet är lite oväntat, men ack så bra.

CHECK ENGINE

Influensan vägrar ge sig. Jag blir mer och mer förbannad för varje dag som går. Ena dagen känns det lite bättre, för att nästa dag vara värre igen.
Idag har jag iallafall fått tid på vårdcentralen. Ska dit och kolla om det kan röra sig om streptococker. Då kanske man kan få penicilin eller nåt.
Annars blir det väl att bara hämta ut ett läkarintyg och sen åka hem och kurera sig ytterligare.
---
För första gången sedan jag köpte Atosen så krånglar den. Gick knappt att köra med den. Nästan som att den inte fick tillräckligt med bensin eller nåt. Sen så lyste CHECK ENGINE lampan också. Då öppnade jag huven, kollade motorn, stängde, men likt förbannat lyste den fortfarande.
Nu verkar det dock som att den går som den ska igen. Lossade på minuspolen på batteriet ett tag och efter det slocknade lampan och bilen rullade på som vanligt. Får se hur länge det dröjer innan den sprängs i luften...
---
Som vanligt när man är sjuk så har man tid att kolla på en massa TV/film. Denna gång inget undantag.
Igår kollade jag på hela säsong 6 av Two and a half men. Det var fortfarande roligt. Förutom en sak...
Jake, eller vad han heter, sonen, har kommit in i puberteten och börjar få sån där jobbig tonårsröst. Det tog nog 3-4 avsnitt innan jag riktigt hade vant mig med det.
---

Fuck the world

Vet inte riktigt hur jag ska inleda detta inlägg, så jag inleder det med att skriva att jag inte riktigt vet hur jag ska inleda det.
Så har man blivit förkyld igen. Jag har den här jävla influensan. Den här vintern så har den slagit hårt mot mig. Hårdare än vanligt.
Nu har jag legat hemma sen i måndagsnatt. Jag börjar bli lite smått hungrig då det enda jag har ätit sen måndagskväll är en skål med soppa, två knäckebrödsmackor och några liter vatten...
Inte undra på att man känner sig utmattad och yr i skallen.

Men just nu har jag ingen vidare lust att äta något, då mina smaklökar är helt fucked upp. Inga smaker är som de ska. Skulle borsta tänderna i morse och höll nästan på att kräkas av den äckliga smak tandkrämen har fått pga influensan.
---
Det börjar även bli ganska långtråkigt att ligga till sängs och bara snora, sova, feberyra och inte orka göra nåt vettigt.

Några filmer har jag dock hunnit med att se under de få timmar jag har hållt mig vaken.

Seven Pounds, med Will Smith

Den var helt okej. Smith visar ännu en gång att han behärskar alla områden inom skådespelandet...

Eh... är säker på att jag har kollat på flera filmer, men kan seriöst inte komma på nån utav dem just.
Under mina svettigaste feberyrningar så kändes det som att alla tankar var på ryska. Med andra ord, jag fattade inte vad som hände.
Kanske ska ringa till vårdcentralen och be att få ta en sån där vaccinspruta? Det kan kanske hjälpa?
---
Nej, nu måste jag faktiskt lägga mig och vila ett tag till. Sova, sova och hoppas på att skiten är borta när man vaknar.



Ingenting, allting.

Förstår inte hur jag kan vara så förbannat bakfull idag. Huvudet bultar och känslan av att det ska sprängas i småbitar är påtaglig...
---
Igår blev det äntligen rep, det var kul och gick hyfsat bra personligen. Vi spelade in en ny låt. Snart har vi nog en spellista på knappa 10 minuter...
---
Var även hemma hos mor igår och åt middag. Hon var ensam (Varför blir/känner sig de flesta gamla så ensamma? Eller handlar det bara om att de är sällskapssjuka?) Men det var trevligt.
Måste få berätta en rolig historia som mor berättade. Eller, den är egentligen inte rolig, men eftersom jag är så känslokall och inte förstår det så tycker jag att den är rolig.
Mor berättade om när far var liten, 6-7 år och ville ha en cykel. Då hade farfar ritat en cykel på ett papper och sedan sagt:
- Här har du.
Hahahahahahaha
---

Snusbjudning i repan.


-Skaru ha?

Far Cry 2+3

Kanske är lite dåligt med bilder i denna blogg? Det beror i första hand på att jag är alldeles för lat för att ladda upp och hålla på med sånt, dels också pga att jag aldrig har med mig kameran.
Ska dock försöka bättra mig nu. Köpte nämligen Sony Ericssons C905 igår, den med 8.1 megapixel kamera. Luren har man ju alltid med sig, därför borde jag kunna ta lite fler foton framöver...
Bytte även abonnemang till 3 nu. Det verkar bra och kan knappast vara sämre än Telenor.
---
Köpte även Far Cry 2 igår. Har dock inte hunnit spelat det något än. Men det är väl nu som jag helt enkelt får lära mig att uppskatta förstapersonsspel. Jag har alltid föredragit spel med tredjepersonsvinkel.
Ikväll, efter jobbet ska jag nog spela lite.
---
Idag är det torsdag, vilket betyder att det är fredag i morgon, vilket känns jävligt skönt.
Har lite ångest då jag sov väldigt länge i dag, vaknade inte förens klockan 11.
Anledningen till att jag sov så länge? Jag låg uppe till kl tre i natt och kollade på My stepmother is an alien, men Dan Akroyd och Kim Basinger. Det var längesen man såg den, men den håller fortfarande. Mycket på grund av att Jon Lovitz är med i en biroll. Det jag tänkte mest på var Alyson Hannigans rollprestation. Ni vet tjejen från American pie filmerna, hon som är med i orkestern och drar en massa snuskiga bandcamp historier. Hon är riktigt bra i den här filmen, konstigt att hennes karriär inte blev bättre än vad den är...
---
Nej, nu ska jag fixa lite käk och kolla på en annan gammal film Look Whos talking, innan det är dags för ännu en arbetsdag.

Winter passing

Det blev inget rep igår, vilket var synd då jag var jävligt pepp på att spela lite punk.
Var ganska hängig överlag igår och kastade in handduken ganska tidigt. Struntade i krogen, köpte lite chips och gick hem för att kolla på Winter passing. Den var helt okej. Inte direkt vad jag hade förväntat mig.
---
School of rock på TV nu. En av Jack Blacks bättre filmer tycker jag.
Men dagens höjdpunkt på TV idag börjar klockan fem. Snyltgästen, med Steve Martin och Goldie Hawn. En riktigt bra komedi. Synd bara att Steve Martin inte är lika rolig idag som han en gång var.
Konstigt det där att många komiker blir så mycket sämre ju äldre de blir. Vet inte riktigt vad det beror på. Kanske har de inte samma motivation som de hade när de var unga och hungriga...

Chevy Chase - Har inte varit rolig på evigeheter. Med undantag för filmen Funny Money som faktiskt var helt okej. Sedan han slutade med droger så försvann mycket av hans komiska talang.

Steve Martin - Känns som att han mest får göra familjefilmer som Huset full nu för tiden. Tacka vet jag gamla guldkorn som Supernollan och Hur jag lärde en FBI-agent att dansa marengo.

Eddie Murphy - Var hur rolig som helst i de två första Snuten i Hollywood filmerna och ännu roligare i Delerius. De senaste tio åren har han mer eller mindre gjort riktigt usla filmer. Har väl arbetat sig lite uppåt med filmer som Dreamgirls och Norbit, som faktiskt är rätt rolig.

Jim Belushi - Skoja bara, han har aldrig varit rolig.



He-Man

Klockan börjar bli mycket, men jag måste hålla mig vaken ett tag till. He-Man, med Dolph Lundgren går ju på TV i natt. Var längesen jag såg den. Tror den börjar om ungefär en halvtimme. Gäller bara att sysselsätta sig till dess...

Specialeffekter och Will Ferrell

Jaha, då var man tillbaka i det gråa vardagslivet igen. Men jag har ändå fått en ganska mjukstart på det nya året. Har inte varit alltför slitigt på jobbet. Förutom kanske igår, då min kollega var sjuk och de tog in en tomte som aldrig hade gjort det han skulle göra förut. Så det blev att jag mer eller mindre fick göra två personers jobb. Men men, idag är det fredag, då känns livet genast lite bättre.
---
I morgon ska vi repa, det var ett tag sen vi gjorde det. Men nu måste vi köra igång ordentligt då vi har fått ett erbjudande om att spela tillsammans med två hardcoreband från GBG i april. Jag är redan nervös.
Här kan ni lyssna på våra skramliga och dåligt inspelade låtar
www.myspace.com/tvarnit
---
Kollade på Talladega Nights igen, för blott andra gången för några dagar sen. Den var lite roligare än vad jag tyckte första gången. Men det är inte Mr Ferrells bästa rulle.

Will Ferrell topp 5 filmer (Enligt mig)

1. Anchorman
2. Old School
3. Stranger than fiction
4. Step Brothers
5. Semi Pro
---
Jag kollade även på Ghost häromnatten för första gången på flera år. Jag borde egentligen gått och lagt mig, men jag kunde faktiskt inte sluta kolla.
Dels för att det var spännande.
Dels för att jag ville granska Whoopi Goldbergs rollprestation som hon fick en Oscar för. Men ärligt talat så kan jag inte förstå hur hon kunde vinna... Att hon vann över Lorraine Bracco (Maffiabröder) och Diane Ladd (Wild at heart) är för mig ett mysterium...
Dels för att skratta lite åt de kassa specielefekterna i filmen. Skrämmande dåliga. En annan dålig effekt som jag stör mig på är ifrån Tim Burtons Batman, när pansarskyddet åker av Batmobilen. Visst, dessa filmer har några år på nacken, de kom väl ut 1990 respektive 1989 (Orkar inte kolla upp). Men ta t.ex Tillbaka till framtiden (1985), specialeffekterna i den är 100 gånger snyggare.
---
Nej Marko, jag ska inte köpa Little big planet, förstår inte hypen kring det spelet.
---
Okej, ALLA effekter är inte dåliga i Ghost. De jag syftar på är scenerna med the Shadowghosts. De som kommer och hämtar de onda och tar dem till helvetet...
---
Nu ska jag äta lite mat innan det bär av till jobbet för sista gången denna vecka.

Tillbaka till vardagen...

Jaha, då ska man börja jobba imorgon igen efter nästan tre veckors ledighet. Det känns väl lite sådär. Men samtidigt är det väl på tiden att man får tillbaka lite av vardagsrutinerna. Nackdelen är jag börjar kl 6 i morgon. Har inte jobbat dag på drygt tre månader, så det kommer nog att vara lite motigt att ta sig upp.
---
Jag har tänkt på en sak när det gäller filmer. Jag tycks ha en förkärlek till filmer som börjar med överblicksscener över New York. Varje gång jag kollar på en film med den öppningen så vet jag att jag kommer att gilla den. Konstigt, men så är det.
Bara att ta Nothing but trouble. Den filmen börjar med bilder över Manhattan. Jag har alltid gillat den filmen av nån konstig anledning. Mestadels för att Chevy Chase är med...
---
Ska bli intressant att se om man får igång bilen i morgon. Det har varit rätt kallt ute de senaste dagarna. Men Atosen har varit pålitlig hittills...
---
Kanske är ganska skönt att jobba 6-15 i morgon ändå. Då har man trots allt hela eftermiddagen ledig. Men visst hade det varit skönt med sovmorgon.
---
Nu kommer den värsta tiden på året. Januari och februari. Det är då vintern verkligen kommer till stan. Kallt som satan är det ute. Man drar sig tillochmed för att gå ut med soporna.
---
Funderar även på att gå och se Yes man på bio någon dag. Jim Carrey är alltid sevärd.
---
Är rejält trött idag. Var på födelsedagskalas till kl 1 i natt, för att sedan sitta uppe till 3.30 och kolla på JVM-finalen mellan Sverige och Kanada. Synd att domarna inte pallar trycket när Kanada har hemmaplan. Skandalöst!
Men samtidigt torskade Sverige på grund av att de var alldeles för dåliga. Får vänta till nästa år och vinna finalen då.
---
Borde egentligen ordna matlåda nu, men orkar verkligen inte. Får nog bli att man äter ute i morgon. Då slipper man all disk.
---
Snart dags att köpa ett nytt spel snart. Uncharted: Drake's fortune klarade jag av på ca 11 timmar. Behöver ett nytt äventyrsspel. Men kan inte riktigt bestämma mig för vilket. Tips tack.
Är lite sugen på Far cry 2 faktiskt.
---
Är pepp som fan. Snart är det dags för säsong 2 av Flight of the concords.
Önskar också att Entourage drog igång snart igen. Det var så jävla bra slut på förra säsongen när han fick rollen i en Martin Scorsese rulle.
---
Nu är det Envy på TV6. Hade egentligen tänkt att kolla på den, men blev lite misspepp när den väl började.
Fast måste ändå säga att herrar som Ben Stiller, Will Ferrell, Jack Black, Owen Wilson, Vince Vaughn mfl har stått för de bästa komedierna på 2000-talet. Känns som att det är de som får ta över och blir vår (min) generations nya Chevy Chase, Steve Martin, Dan Akroyd, Martin Short och John Candy.
---
Läste även idag att Ron Ashton har kastat in handduken. Ännu en gammal rockikon som lämnar oss.
Lite besviken att jag aldrig tog mig tid att se Stooges när de återförenades.
Såg dock Iggy Pop på Hultsfred nångång i början av 2000-talet. Men den konserten var ingen höjdare. Inte lika dålig som Bob Dylans på Roskilde, men nästan.
---
Nej, dags att göra nåt vettigt innan det är dags för att tänka på refrängen...

tvåtusennio

I morse när jag vaknade var det ett nytt år. 2009. Känns som att detta år kommer att bli bättre än det förra. För 2008 var väl inte så jävla bra egentligen?

En klassisk lista följer.

Årets...

Bästa köp - Måste nog säga Atosen, den går som en klocka och har ungefär samma toppfart som en cykel i nedförsbacke.
Ändå lyckades jag få fortkörningsböter med den. Snutjävlar.

Bästa film - Utan tvekan No country for old men. Cohen brödernas bästa film sedan Fargo och Big Lebowski.

Bästa skiva
- Hm, lite svårare då jag nästan enbart köper äldre skivor. Men jag får nog säga Duffy - Rockferry. Gillar verkligen soundet på hennes låter. De får en att tänka lite på gamla tjejband som the Crystals och the Ronettes.

Bästa händelse - Midsommarafton har jag för mig var rolig. Lite suddigt, men roligt.

Bästa låt - Håll aldrig käften med Tvärnit. Ohotad.

Bästa TV-serie
- Entourage, utan tvekan. Världens bästa TV-serie alla katergorier.

Bästa bok - Blev inte så jättemycket läsande förra året. Chevy Chases självbiografi I'm chevy chase, and you're not, var riktigt bra och gripande. Tror dock inte att den kom ut i år, så den räknas inte. Det får nog bli How to make love like a pornstar av Jenna Jameson. Tusen gånger bättre än Traci Lords bok, hon klankar ju bara ner på porrbranchen...

Årets sämsta - Samma som förra året, så ohotad man kan vara... att jobba. Allt annat framstår som roligt i jämförelse med det.

---

Igår var det då nyårsafton. Som vanligt blev man alldeles fö full och missade tolvslaget. Men men, det är snart nyår igen.

---

Idag hade vi en heldag på Pizza Planeten och käkade pizza och tacobuffé. Mumma! Men jävlar vad mätt jag blev.
Efter det så gick vi till Ola och Linda och kollade på Signal, som måste vara en av de sämsta filmerna jag någonsin sett.
Nu är man hemma och ligger som vanligt i soffan.
Slökollar lite på den årliga utomhusmatchen i NHL, ska snart ta mig en välbehövlig dusch och kolla på Madagascar 2.